Voorbereiding thuis

Als u voor de behandeling naar de kliniek komt, is het van belang, dat u thuis een douche of bad heeft genomen en dat nagellak en make-up verwijderd zijn. Neem geen kinderen mee naar de kliniek.

Als u niet onder narcose behandeld wordt, mag u voor 7 uur ´s ochtends een licht ontbijt gebruiken, dat bestaat uit thee en een beschuitje, dus geen koffie, chocolademelk, melk, sinasappelsap e.d. Als u wel onder narcose behandeld wordt, moet u nuchter naar de kliniek komen, d.w.z. ´s morgens niets eten en niets drinken: de avond voor de behandeling mag u tot middernacht wel eten en drinken.

De medicijnen, die u ´s morgens gewend bent in te nemen, neemt u gewoon in met een slokje water. Ook inhalers (pufjes) gewoon doorgebruiken. Plastabletten kunt u beter niet innemen. Als u insuline gebruikt: ´s morgens de helft spuiten van uw gebruikelijke dosis. Als u bloedverdunners gebruikt moet u hierover van te voren met ons overleggen. Indien gewend bent om pijnstillers te gebruiken, dan is alleen paracetamol toegestaan: andere pijnstillers werken namelijk bloedverdunnend.