Nieuws

Vacature (03-02-2017)
Het Vrelinghuis is ter versterking van het team op zoek naar een telefoniste/receptioniste (2 dagen, 17,5 uur p/w).

Wij zoeken een collega die affiniteit heeft met de zorg en al ervaring heeft als telefoniste/receptioniste. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken, hebt basiskennis van de talen Frans, Duits en Engels. Je bent flexibel, stressbestendig, goedlachs en hebt geen moeite met klein huishoudelijke taken.

Verder kunt omgaan met een computer en ben je in staat om administratieve handelingen nauwkeurig en correct af te werken.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan je sollicitatie met CV naar: info@vrelinghuis.nl

Vacature (18-10-2016)
Het Vrelinghuis zoekt ter versterking van haar team een verpleegkundige (Verpleegkundige-A of HBO-V). U bent BIG-geregistreerd en hebt recente werkervaring. Kennis van de Franse en Duitse taal is een pre. Uren en overige arbeidsvoorwaarden te bespreken na uitnodiging. U kunt uw sollicitatie per e-mail richten aan info@vrelinghuis.nl

Vacature (16-03-2016)
Het Vrelinghuis is op zoek naar een (part-time) verpleegkundige om haar team te versterken. Heeft u interesse en beschikt u over de juiste papieren? Stuur uw CV of neem telefonisch contact met ons op!

Inbrengen van spiraaltjes
Het Vrelinghuis brengt geen zogenaamd DOT tarief (enkele honderden euro’s) in rekening voor het inbrengen van een spiraaltje maar blijft het tot eind 2015 geldende tarief van € 70,- hanteren.

Wetenschappelijk onderzoek
Het Vrelinghuis participeert in wetenschappelijk onderzoek over de trofoblast proliferatie, migratie en invasie tijdens de vroege zwangerschap van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU).  Het Vrelinghuis werkt ook mee aan het onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC) / Sophia Kinderziekenhuis naar het ontstaan van leukemie bij zuigelingen.

Onveilige situaties
In sommige klinieken wordt “narcose” gegeven door verpleegkundigen, die niet daarvoor gecertificeerd zijn. Ook ontbreekt vaak de mogelijkheid om in noodgevallen een anesthesioloog in te schakelen. Het spreekt vanzelf dat dit gevaarlijke situaties kan leiden. Het Vrelinghuis heeft minister Schippers dan ook gevraagd hier actie op te ondernemen.  Helaas bestaat deze situatie anno 2015 nog steeds. In het Vrelinghuis is een viertal echte anesthesiologen werkzaam.

Opleiding aankomend gynaecologen
Het Vrelinghuis participeert in de opleiding van de Arts In Opleiding tot Specialist (AIOS), van de afdeling Divisie Vrouw en baby, obstetrie/gynaecologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht/WKZ.

Interessante berichtgeving in andere media Infectiepreventie in Nederlandse ziekenhuizen Resultaten zeggen meer dan procesindicatoren bron: Ned Tijdschr Geneeskd. 2014;158:A7395