De abortuspil

De abortuspil (Abortuspil-folder) is eigenlijk een combinatie van verschillende tabletten, die op verschillende dagen moeten worden ingenomen. Deze combinatie kan gebruikt worden om zwangerschappen af te breken tot 63 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie. Vaak is het gebruik van de abortuspil niet mogelijk om medische redenen, zoals astma en hoge bloeddruk.

Na het innemen van tabletten op de eerste dag moeten er op de derde dag weer tabletten worden ingenomen.

Er zijn er veel bijwerkingen bij het gebruik van de abortuspil en het resultaat laat op zich wachten: het is van te voren niet bekend wanneer en of er een complete abortus zal optreden. In 2-10% van de gevallen is alsnog curettage nodig wegens incomplete abortus, een nog bestaande zwangerschap of ernstig bloedverlies. Het percentage mislukkingen is 4-6 maal hoger dan bij een zuigcurettage. Bij mislukkingen is curettage nodig omdat het gebruik van deze stoffen kan leiden tot afwijkingen bij de vrucht.

De abortuspil

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Bel 030 233 3542 of vul ons contactformulier in.

030 233 3542

Voor vragen en afspraken.

Adres

Biltstraat 423, 3572 AV Utrecht