Overtijdbehandeling en zuigcurettage

Als de zwangerschap niet verder is dan 12 weken is een zuigcurettage de veiligste behandelmethode. De behandeling zelf duurt 3-5 minuten. De naam overtijdbehandeling wordt wel gebruik voor een zuigcurettage van een heel jonge zwangerschap.

Bij een zuigcurettage wordt eerst de baarmoederhals enkele millimeters opgerekt en daarna wordt de baarmoeder met een zuigbuisje leeggezogen. Soms is het nodig, voorafgaande aan de eigenlijke behandeling, de baarmoederhals door toediening van bepaalde medicijnen (prostaglandine) voor te bereiden. Als de baarmoeder leeg is, trekt zij samen en dit veroorzaakt een kortdurend krampend gevoel.

Bij een zuigcurettage wordt de baarmoederhals altijd verdoofd. U kunt ook een extra pijnstiller ingespoten krijgen: u krijgt dan een prikje in de arm. Deze pijnstiller werkt direct en de werking houdt ongeveer 5 minuten aan, dus lang genoeg om de behandeling te voltooien zonder pijn. De behandeling kan ook onder narcose plaatsvinden: u gaat dan helemaal “slapen”.

Overtijdbehandeling en zuigcurettage

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Bel 030 233 3542 of vul ons contactformulier in.

030 233 3542

Voor vragen en afspraken.

Adres

Biltstraat 423, 3572 AV Utrecht