Complicaties

Complicaties bij een zuigcurettage en de behandeling van zwangerschappen verder dan 13 weken komen uiterst zelden (<0,1%) voor en zijn doorgaans goed te behandelen.

  • Uiterst zelden kunnen tijdens de ingreep beschadigingen van de baarmoeder voorkomen evenals een doorsteken van de baarmoeder met soms als gevolg beschadigingen van andere organen. Een aanvullende operatie en verblijf in het ziekenhuis is dan nodig
  • Ook kunnen (lichte) overgevoeligheidsreacties (bijvoorbeeld jeuk) optreden; uiterst zelden zijn de zogenaamde allergische reacties
  • Na de behandeling kan een infectie optreden. U krijgt daarom van ons een kuurtje antibiotica om te voorkomen dat er een ontsteking aan de baarmoeder, de eileiders of de blaas kan ontstaan.
  • Ook de kans op ernstige buikpijn, koorts of zeer sterke bloedingen na de ingreep is zeer klein.
  • De zwangerschapsafbreking kan ondanks grote zorgvuldigheid mislukken, vooral bij heel kleine zwangerschappen. De ingreep zal dan herhaald moeten worden. Daarom is nacontrole van groot belang.
  • Verder kunnen schuldgevoelens of depressie ontstaan met name bij vrouwen, die alles alleen moeten verwerken. Wij raden u dan ook aan tenminste één persoon in vertrouwen te nemen.

Bij het gebruik van de abortuspil zien wij meer complicaties, vandaar dat er strenge criteria zijn om hiervoor in aanmerking te komen. Een van de belangrijkste complicaties is het soms optredende ernstige bloedverlies, waardoor ziekenhuisopname en/of zelfs bloedtransfusie nodig kan zijn.

Complicaties

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Bel 030 233 3542 of vul ons contactformulier in.

030 233 3542

Voor vragen en afspraken.

Adres

Biltstraat 423, 3572 AV Utrecht