In de kliniek

Ontvangst in de kliniek
Na binnenkomst meldt u zich bij de receptie van de polikliniek gynaecologie. Van de receptioniste krijgt u informatiemateriaal en zij vraagt u om een medische vragenlijst in te vullen.

Onderzoek
Vervolgens zal één van onze artsen u oproepen voor een echo onderzoek om de zwangerschapsduur precies vast te stellen. Zowel bij dit vooronderzoek als bij de behandeling kan geen begeleider(-ster) aanwezig zijn.

Het intakegesprek
Na het vooronderzoek heeft één van onze artsen een gesprek met u. In dit gesprek wordt nader ingegaan op uw wens de zwangerschap af te breken. De verschillende manieren, waarop de behandeling plaats kan vinden, worden aan u uitgelegd. Tijdens het gesprek zullen er ook vragen over uw gezondheid gesteld worden en kan er, indien u dat wilt, aandacht besteed worden aan de verschillende vormen van anticonceptie. Bij dit gesprek kan uw begeleider(-ster) aanwezig zijn.

In de kliniek

Naar de dagbehandeling
Een verpleegkundige haalt u op uit de wachtkamer en brengt u naar de dagbehandelingsafdeling. U kunt zich hier omkleden en uw spullen opbergen in een afsluitbaar kastje. Aangezien wij geen éénpersoons kamers hebben en u de kamer dus deelt met een of meer anderen, laten wij uit privacyoverwegingen geen begeleiders(-sters) toe op de dagbehandelingafdeling.

De tijd die u in de kliniek doorbrengt is mede afhankelijk van de soort behandeling, de soort verdoving en de noodzakelijke observatietijd in de uitslaapkamer. Als u weggaat krijgt u een brief mee voor uw huisarts.

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Bel 030 233 3542 of vul ons contactformulier in.

030 233 3542

Voor vragen en afspraken.

Adres

Biltstraat 423, 3572 AV Utrecht